Welcome to My Square Cut Ring Blog!
-

Click my Nuffnang

Join my Chronicle of Bridezillas/Beauty Addicts

Sunday, April 21, 2013

New house. Finally

Assalamualaikum ladies. ^_^

20th April 2013 marked the day we finally...officially settling into our new house after 4 months of renovation process. Alhamdulillah.

Seronok sangat dapat stay rumah sendiri. Hehe. Hari sabtu lepas, both me & husband decided untuk buat sedikit housewarming untuk rumah baru kami. Husband dengan bantuan my father-in-law telah menjemput sekumpulan guru & pelajar tahfiz dari pusat tahfiz berhampiran untuk membacakan surah Al-baqarah (surah pendinding memasuki rumah baru) dan solat sunat hajat secara berjemaah. Alhamdulillah walaupun ada sedikit pancaroba at the beginning, akhirnya selesai jugak. ^_^ Alhamdulillah both our moms, dan sedara mara tolong bantu dalam meringankan beban pada hari tu. Hehe.

Penat mengemas dan mengangkat barang tak habis lagi kot. Hihi. Please pardon my 'skema'ness. Anyway, dikesempatan tu we invited our family & relatives untuk datang sama² merasmikan rumah kami. And not to forget, friends, colleagues, and jiran tetangga. Memang tak menang tangan. Guests datang tak henti-henti. Sampai malamnya, Sofia si gebu tak tahan dah nak tido. Terpaksa lah I mintak diri dari tetamu terakhir kami pada hari tu. Pheww. Eventhough penat, it was a lot of fun. Sofia lagi la seronok. Ramai orang kan. Hihi.

So hari ni masih lagi dalam process mengemas rumah. Husband ada training kat KL and sambung cuti untuk minggu ni. Hehe.

I hope this entry isnt too long. I selalu type tak sedar diri  tau tau je panjang berjela. Huhu. So ni je gambar yang sempat I snap hari tu. Boleh tak terlupa langsung nak ambil gambar semua tetamu yang datang? Pfffttttt. Haha. Okay lah. Till next time. Bye! =D

XOXO
Liyana SCR

11 comments:

Nini Mohd said...

alhamdulillah.
seronok dah dpt duk rumah sendiri. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

4feet8 said...

nampak luas ruangtamu awk, yana..
yana, sila hilangkan yg prove robot kat kotak komen ni..

Nina Isofea said...

Alhamdulillah..happy for u..and me, cant wait to stay in our very own 'love nest'too..heer.owh btw kirim peluk cium utk sofia gebu

cha said...

Yeayy bestnyaa sis dah ada rumah sendiri. Cantik pulak tu :)

Rilla said...

Eh, dah lama i tak komen sini. Bestkan duduk rumah sendiri? Nice ceiling!

Cik Atun Banyak Nama said...

cantiknya siling!

first time komen kat sini (hai saya Atun)... tahniah dapat duduk rumah baru.

then nak bai satu tips, utk siling jenis macam ni, rajin-rajinlah sembur lizard repellant sebab dekat rumah saya, the gap between jadi sarang cicak. T_T

LisaLisut said...

Congrats liyana :) i plg ske siling tu hehe

Cik Belle said...

syiling cantik! =) tahniah yana. selamat mendecor. =) nanti senang-senang, share la ye tips ke apa =)

mama ila said...

alhamdulillah..seronok kan dah ada rumah sendiri... siling tu sangat cantik!!

Cik Puan Rara said...

wow cantiknya umah akk =)

.:Cik Puan Ann:. said...

waaaaa.. best nya dah duduk own house! ann masih menghitung hari bila nak pindah! sobs! setiap kali dtg rumah, asek cabut rumput sajohhh. sadis :( congrats darling! raya jgn lupa jemput dtg.hikhik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...