Welcome to My Square Cut Ring Blog!
-

Click my Nuffnang

Join my Chronicle of Bridezillas/Beauty Addicts

Wednesday, October 13, 2010

Bridal Bedroom: IKEA

Hello ladies ^_^

Ahad lepas, I pergi Ikea dengan my mom. Tujuan nak survey few barang untuk bilik pengantin sekali dengan bedframe etc etc. (Check out my bridal room idea kat sini)

Adalah few bedframes yang berkenan di hati. Tapi nak tunggu dulu sebab nak survey Courts pulak; since I ada RM500 Courts vouchers hasil dari putaran bertuah (Lucky Spin) masa opening ceremony our condo awal tahun hari tu. So....I think untuk bedframe and console table tu..I just have to wait for a little while. 

Tapi I ada snap few pictures yang hopefully dapat bantu I and all of you B2B out there yang nak cari idea untuk hiasan bilik pengantin. ^_^ You girls know I nak guna console table as dressing(makeup) table kan? Ni I letak few pictures so that you all boleh imagine how...okeh?

(Picture from HERE)

(Picture from HERE)

(Picture from HERE)

But then, since I nak letak my console table tepi tingkap macam picture kat atas ni, I need small mirror. Jadi I beli yang ni...



Sebab I tak suka cermin kat normal dressing table. Terlalu jauh nak belek muka atau jerawat kat muka. Haha. Jadi I pilih yang ni. Senang I nak adjust ke depan ke belakang. Hihi. Dah dapat Imagine dah? Chic kan? I like! haha. 

Untuk lampu di bilik pengantin, I ada nampak few lamp shade (sarung lampu. haha) yang sama for wall lamp, table lamp dengan stand lamp. Pictures as follow.



Alamak. I lupa nak (curi-curi) snap picture standing lamp. Tapi shade dia sama je. Harga if tak silap dalam RM125...(kot. Tak ingat =P)

I like this kinda lamp too. Tapi more modren-like version. Cute! My mom suka this one. They come in different colors.


Details yang lain untuk bridal room...are frames. I like Queen aka Wani's idea to personalize your bridal room by putting up your pictures. I like it! Jadi I survey frame yang ni...hehehe.


Version kecil

Version besar

Tapi I tak beli lagi. theheheeeee. The only thing yang I dah beli is cermin untuk console table je. haha. Later on I akan ke Ikea lagi. So..I beli sikit sikit je dulu. Owh...I lupa. I ada beli satu frame lagi warna putih harga dia RM4.90 je. Boleh muat dua gambar kat depan and belakang. Ala...dalam website takde gambar dia. Nanti la I upload ok. I terbayang if nak letak kat guestbook table or candy buffet...it will be perfect. ^_^ And my mom beli vase untuk bilik pengantin. A clear vase. Nak letak fresh flowers katanya. hikhik.

Time nak ke counter pembayaran tu...I spot one thing.....



 White/black board. You girls boleh guna ni untuk signage or menu board macam ideas kat bawah ni. 

(Picture from HERE)

(Picture from HERE)
 Cool kan? Hehe. I can't wait untuk ke Courts pulak cari katil dan console table. ^_^

p/s: balik dari Ikea my mom tak habis-habis argue suruh I letak almari kat bilik pengantin. I takmau sebab I nak bagi bilik pengantin spacious. Boleh je beli almari..tapi I taknak letak kat situ. Huuuu...susah tau nak luahkan idea kat my mom. T_T

8 comments:

Queen4ADay said...

ahaha..sile gadoh;p
the only thing that i bought for my bridal room....frame tu T_T

fana said...

i pon ade beli white frame yg depan belakang tu...jarang jumpe kan? bole buat mcm penanda meja (mcm nombor meja) for the guestbook table... ;)

Squarecut Ring said...

Wani, u bought the mirrors jugak kan kat ikea? hihi. Meh la balik mesia cepat...help me with the bridal room. haha

Fana, o gosh! Nasib baik ada orang tau THE frame yang i maksudkan. VEry chic kan? I can't wait utk guna. Rasa nak beli lagi banyak2. haha

Nora Anne Burn said...

babe..mule2 i pun plan nk beli console table then ltk mirror cm yg pic 2nd tu...sekaliiiiiiii..ayahanda ku telah belikan bedroom set yg dressing table die dah ade siap..xleh nak kate apo lah..harapan nk console table ngan mirror cmtu x kesampaian..hahah

Squarecut Ring said...

Nora Anne, adoiyai..sian u. Takpe lah. at least u xyah kluakan duit utk bedroom set kan? hihihi

Nora Anne Burn said...

tu la psl babe..bile mengenangkan tu sme have been sponsored..soooo..ku terime dgn tgn tbuka..hehe..kang demand lbh2 kene kuar duit sndiri padan muke..;p

missbutterfly said...

dh beli frame tu lastweek!! serius santek! eh..whiteboard tu mcm mahal..rm99?

Squarecut Ring said...

Nora Anne, Kih kih. redho je la. hihi

missbutterfly, kan kan? I asyik tengok je frame tu. geram xsabar nak pakai. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...