Welcome to My Square Cut Ring Blog!
-

Click my Nuffnang

Join my Chronicle of Bridezillas/Beauty Addicts

Friday, September 17, 2010

Kasut-kasut Kahwin, Nikah, & sebagainya

Hello semua ^_^

Hari ni, cik SCR Liyana dah berjaya beli few things untuk kerja kahwin. Orang sibuk beraya, kami sibuk mencari barang hantaran. Haha. Sebulan lebih takde kena attend kenduri orang. Tapi start this Saturday, dah ada kenduri kena pergi. T_T Takpe takpe. Akan ku gagahkan diri untuk fulfill semua undangan walaupun badan sangat penat...huhuhu.


First of all, barang-barang hantaran untuk diberi kepada fiance dah settle semua kecuali sireh junjung dengan cake. Jadi daripada 9 dulang, 7 dah settle. Yattaaaa! hahaha. My mom cakap, sorang kawan dia nak sponsor my sireh junjung. Tapi tak tahu la camne. Nanti I nak cari design yang I nak, and tanya this aunty boleh buat ke tak macam tu. Hehe. Cake, I dah tanya here and there. Tapi I memang sangat suka this one vendor. I dah tanya pasal jenis cake yang I nak tu and they quoted me a really really good price. Jauh lagi murah dari few vendors yang I tanya. This vendor is none other Mad About Cake. The same cake vendor for Puan Huda's wedding cake. Banyak testimonies from their customer yang bagus-bagus. Before Puan Huda review pasal cake dia I dah tengok website Mad About Cake ni...terus terliur and email minta quotation. Diorang reply sangat pantas. Hihihi. I need to rush to their shop and book my cake. Huhuhu. Takut they can't take my order sebab Christmas time I nak kahwin tu. huhu. 



Hantaran for me, sadly ada few more things tak settle lagi. Dari 7 dulang, baru 4 dulang je siap beli. Hari ni akan digagahkan lagi diri pergi mencari barang hantaran untuk I pula.


On other note, I dah settle kasut untuk nikah and sanding. Kasut bertandang yang akan diletakkan sebagai hantaran belum jumpa lagi yang berkenan di hati. Kasut-kasut nikah and sanding tu dua-dua bawah RM100, I jumpa kat The Shoe Connection kat Sunway Pyramid and Times Square. Kasut bertandang itu actually I hampir terbeli kasut kat Nine West...tapi bila bawa balik sample kain dress I tak match pulak. Ingat tak yang I ni bridezilla? Jadi matching itu penting. T_T Huuuuuuu. Pencarian diteruskan lagi.

Apa lagi erk? Hurm...buat masa ni memang I ngan fiance fokus untuk beli barang hantaran je. Vendors semua dah book. Tinggal nak update pasal timing, theme etc etc and next payment je. Catering pun my mom nak close the deal dengan vendors (dua vendors sebab nikah I pakai caterer lain and reception lain).

On the list hari ni nak buat HIV test. Nanti-nanti bila dah buat HIV test, boleh terus jumpa Imam kat kariah sini before proceed kat JAIS dan JAWI pulak. Jurunikah dah book hari tu and dewan makan kat masjid pun dah hantar borang. Tunggu surat dari masjid before proceed dengan bayaran. 

Lepas dah settle part ni..boleh la I tumpu kat door gifts, bunga pahar, DIY signage I tu, beli accessories, etc etc. Wow..sungguh panjang list kerja tu. Jikalau begini la panjang nya list nak kahwin ni....tak jadi la nak "renew the vow" every five years. Loteh den. haha

Ok. Sampai sini je. Lapar nak pergi makan. babai! hehe

3 comments:

Nora a.k.a Aira said...

akhirnya nora habis juga baca haha. k cargas2 dah bayk gerak tu hehe k makan kenyang2 yer =) thanks about cake , skrg nora tgh usha juga hehe =)

Rilla said...

cake from MAC tu memang meleleh air liur bile tengok *.*

Squarecut Ring said...

Nora, panjang erk entry ni? haha. jom usha die. hehe

Rilla, kan? I dah sampai tak tahu nak pilih design mane dah. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...